Joonas Tuompo on toimitusjohtaja, joka haluaa muuttaa suomalaisen työelämän


Kuva: ©Pepe Korteniemi


FREE.fi on vuonna 2017 toimintansa startannut kevytyrittäjyyspalvelu, joka onnistui kolminkertaistamaan liikevaihtonsa koronavuonna. Taustalla on suurempi missio rakentaa Suomeen uudenlaista työelämää sekä inspiroiva tarina seilaavasta ex-tapahtumatuottajasta, joka näki jokapäiväisessä työssään mahdollisuuden, perusti yrityksen ja ratkoo nyt haasteita, joita kukaan ei ole vielä ratkaissut.


FREE.fi:n tarina alkaa vuodesta 2016, mihin asti Joonas työskenteli tapahtumatuotannossa valosuunnittelun parissa. Alalla oli jo tällöin paljon freelancereita, jotka tuskailivat laskutuksen kanssa. Niin syntyi ajatus aidosti asiakaslähtöisestä ja rennosta palvelusta, jonka käyttäminen olisi helppoa ja vaivatonta. Syntyi FREE.fi.


©Pepe Korteniemi

Yrityksen lisäksi toimitusjohtajan toinen intohimo on yksinpurjehdus, ja kisat ovat vieneet hänet mukanaan uskomattomille seikkailuille. Joonas tietääkin kuinka navigoida myrskyn läpi, niin merellä kuin liike-elämässä.


"Kerran on purjehdittu 16 tuntia käsin autopilotin mennessä rikki, ja toisella kerralla eteenpäin puskettiin 25 m/s tuulta ja neljämetrisiä aaltoja vastaan.”

FREE.fi taipaleella mieleen on kuitenkin jäänyt erityisesti koronan alku. Vaikka yritys onnistui lopulta kolminkertaistamaan liikevaihtonsa, tämä ei todellakaan ollut itsestäänselvyys.


“Olin juuri päässyt Rukalle, kun tilanteen vakavuus alkoi todella selkeentyä. Siinä oli pakko palata seuraavana päivänä takaisin ja rakentaa selviintymisstrategia kriisin läpi. Koko tiimi painoi töitä kellon ympäri ja onnistuimme löytämään ne toimialat, jonne pandemia ei niin voimakkaasti iske.”

©Pepe Korteniemi


Nyt yrityksessä työskentelee yli kolmekymmentä eri alan osaajaa ja käyttäjiä on lähes 15 000. Työssä inspiroi erityisesti halu muuttaa suomalaista työelämää tekijöiden ehdoilla.


“Paljon puhutaan pakkoyrittäjyydestä, mutta samalla pitäisi puhua pakkotyösuhteisuudesta. Lainsäädäntö tekee edelleen paikoittain hyvin vaikeaksi tehdä työtä ilman työsopimusta.”

Tämän kokoluokan rakenneuudistusta ei kuitenkaan tehdä yksin. FREE.fi olikin mukana perustamassa Uusi Työ ry yhdistystä, jonka kautta käydään laajempaa yhteiskunnallista keskustelua lainsäädännön ja sosiaaliturvan kysymyksistä.


Samaan aikaan FREE.fi jatkaa kasvuaan kohti suurinta kevytyrittäjyyspalvelua. Joonaksen maailmanympäripurjehdus on suunniteltu vuodelle 2028. Ja ken tietää, kenties FREE.fi seuraa perässä?©Pepe Korteniemi

FREE.fi -laskutuspalvelu tuo vapauden työelämään, mahdollistamalla työn tekemisen kevytyrittäjänä tai toiminimiyrittäjänä. Itsensätyöllistäjä voi keskittyä tekemään omaa työtään, FREE.fi:n hoitaessa kaikki lakisääteiset velvoitteet. Rekisteröityminen on ilmaista ja palvelu on helppokäyttöinen.


FREE.fi - Laskuttavan ammattilaisen valinta