Saunasta sahan varteen

Kuten kaikki parhaimmat suomalaiset yritystarinat, myös tämä alkaa saunan lauteilta. Vuonna 2015 kaverukset Niklas, Pyry ja Samuli istuivat kolmistaan saunomassa kun puheeksi tuli Kanadassa nähdyt puukellot. Ja jos puukellot toimivat Kanadassa, niin vielä paremmin ne toimisivat Suomessa.

"Heti alussa ideana oli, että tulemme käyttämään suomalaista puuta" kertoo Aarnin perustaja Pyry Alamäki.

Pyry on yksi Aarnin kolmesta perustajasta, joka hyppäsi Helsingin kauppakorkeakoulun käytyään yrittäjäksi vuonna 2017. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon, ja Aarnista on tullut kansainvälinen menestys, jonka tiimikin on kasvanut jo yhdeksään henkilöön.Tyypillisiä puisia kelloja ja aurinkolaseja myyväksi yritykseksi Aarnia ei voi kuitenkaan kutsua, vaan erityisesti erikoiserän kellot pitävät jokainen sisällään palan ainutlaatuista historiaa. Välillä mielenkiintoisen projektin tullessa vastaan moottorisahan varteen on tarttunut itse perustajakin.

“Erikoiserä-kellotovat varmasti olleet kaikkein ikimuistoisimpia juttuja yrittäjyysuran aikana. Vuonna 2020 teimme esimerkiksi 500 kellon erän Vallisaaren vaahteroista. Tänä vuonna syksyllä on tulossa uusi erikoiserä Helsingin paraatipaikalla kasvaneesta puusta, jonka työntekijämme huomasi kaatuneen edellispäivän myrskyssä iltalenkkinsä aikana.Tätä puuta olin itsekin sahaamassa, jotta ehtisimme saamaan puun talteen.”

Näin ollen jokainen erikoiserän kello jatkaa tarinaa, joka olisi muuten päätynyt puruksi tai puuhakkeeksi.


Vapaa-ajalla Pyryn voi löytää veneilemästä ja purjehtimasta. Vapaus ja lukemattomat mahdollisuudet yhdistävätkin sekä yrittäjyyttä että vapaa-aikaa.

”Tässä hommassa ei ole mitään rajoitteita - jos huomaa ainutkertaisen mahdollisuuden jossain, on täysivapaus lähteä tekemään ja kokeilemaan.”

Syksyn uutta erikoiserää Pyry ei vielä paljasta, mutta varmaa on se, että se heijastaa tätä samaa asennetta, joka näkyy kaikessa Aarnin tekemisessä –kokeillaan ja tehdään rohkeasti. Varmaa on myös se, että toista samanlaista erää ei tule. Yksi puu, yksi tarina, joka jatkuu kellon muodossa käyttäjänsä mukana.