Se ikimuistoisin purjehdus

Skipperin brändi- ja sisältömuotoilija Vesa Hänninen on pörssiyrityksestä startuppiin hypännyt graafikko, joka kertoo nyt, mikä sai hänet tekemään rohkean urahypyn.

*kaupallinen yhteistyö

Skipperi on suomalainen nopeasti kasvava startup, joka muuttaa veneilykulttuuria kaupunki kerrallaan. Eikä ole myöskään sattumaa, että Skipperin löytää lähes jokaisesta maailman onnellisimmista maasta. Ainakin Uuteen-Seelantiin laajentuminen tapahtui, kuten moni muukin asia Skipperillä, saamalla villin idean ja seuraamalla sitä. Pian Skipperin sisäisten kontaktien ja hyvien purjehdustuttujen joukosta löytyikin taitava tyyppi Uudesta-Seelannista ja nyt Skipperi Fleet veneet seilaavat toisella puolella maapalloakin.


Monet ovat saattaneet törmätä viimeistään tänä vuonna Skipperin palveluihin yrityksen ollessa näkyvästi esillä lehdissä, televisiossa ja somessa. Nyt tutustumme mieheen mainosten takana, hänen ajatuksiinsa Skipperistä ja ennen kaikkea siihen, mikä sai lähtemään mukaan veneilyn startup-yritykseen.


Vesa Hänninen on pääkaupunkiseudun kasvatti ja kuvataidelukion kautta luovan alan pariin päätynyt moniosaaja. Vuonna 2010 tie vei tietoliikenneyritys Elisalle, jossa Vesa kehitti yhtiön sisäistä viestintää ja loi sisältöjä. Pian hänestä tuli yrityksen in-house videotuottaja ja videoviestintä on pysynyt vahvasti mukana tähän päivään asti.


Reitti Skipperille nivoutuu kuitenkin vahvasti yhteen purjehdukseen.


”Lapsena sukulaisilla oli Saimaalla vene, ja veneilyreissuista tuli aina unohtumattomia seikkailuja. Ja vaikka saatettiin joutua myrskyyn tai eksyttiin, päällimmäiseksi muistiin jäi pelon sijaan ajatus seikkailusta” Vesa muistelee.

Sukulaiset tiesivät hyvin Vesan intohimosta merta ja veneilyä kohtaan, ja niinpä miehen 30-vuotisjuhlapäivänä Arabia mukien sijaan sukulaiset hankkivat yhteisvoimin Vesalle Tall Ships Race -purjehduselämyksen.


”Siitä reissusta jäi fiilis, että tää on sitä elämää. Paikkojen näkemistä. Sitä miten koko miehistö puhaltaa yhteen hiileen, vaikka tutustuimme toisiimme vasta hetkeä aikaisemmin.”

Tämä purjehdus vakuutti Vesan siitä, että hän haluaa työskennellä veneilyn parissa. Niinpä alkoi aktiivinen selvitystyö, jonka aikana Vesa törmäsi Skipperiin, ja kaikki palaset loksahtivat paikalleen. Haettiin luovaa, veneilystä kiinnostunutta tekijää, joka lähtisi kehittämään Skipperin ja sisältöjä. Puoli vuotta myöhemmin toimisto vaihtui Pasilasta Lauttasaareen ja Skipperin väreihin.

Skipperin matkassa on tämän jälkeen riittänyt seikkailuja. Kuten se kerta, jolloin Vesa ajoi ensimmäisen kerran moottorivenettä itsenäisesti: Vuonna 2018 kaupunkisoutuveneet tulivat Helsinkiin ja heti samana syksynä yksi veneistä oli varastettu. Lukuisten etsintäkertojen ja rikosilmoituksen jälkeen vene löytyi seuraavana keväänä lumien sulaessa kaislikosta. Samaan aikaan Skipperille tulivat ensimmäiset yhteiskäyttöiset moottoriveneet, joita päästiin heti testaamaan, kun soutuvene piti hinata pois.


”En ollut koskaan aikaisemmin ajanut itsenäisesti moottorivenettä. Siinä sitten heitettiin avaimet käteen ja menoksi. Itse asiassa koko moottoriveneiden hankinta oli sellainen kokeilu, että mennään täysillä syvään päätyyn ja katsotaan mitä tapahtuu. Nämä heijastavat sitä asennetta, jolla hommia Skipperillä tehdään: rohkeutta ja heittäytymistä” Vesa kuvailee.

Tähän asti rohkeus on todellakin kannattanut – Göteborg, Oslo, Kööpenhamina, Uusi-Seelanti ja kohta koko maailma. Suomalainen jakamistalouteen perustuva yritys tuo veneilyn yhä useammalle kaupunki ja maa kerrallaan. Samalla se luo yhteisöä. Skipperiläisillä on pääkaupunkiseudulla jo oma saari, ja veneiden siirtoajot ovat näyttäviä yhteisötapahtumia.


Mikä sitten inspiroi Skipperillä työskentelyssä eniten?

”Itselle veneily ei ole koskaan tuntunut kovinkaan saavutettavalta. Nyt kun asiakkailta kuulee kaikesta siitä, mitä veneily on heille mahdollistanut ja mitä he ovat kokeneet merellä niin ymmärtää, minkä parissa me oikeasti työskennellään. ‘We create happiness’ on se ajatus, jota haluamme Skipperillä edistää”

Niin, Skipperin veneet tosiaan löytyivät maailman onnellisimmista maista.Skipperi on vuonna 2017 Suomessa perustettu, nopeasti kasvava, veneilyalan startup. Skipperi kehittää helppoja ja kestäviä tapoja tehdä veneilystä saavutettavaa ja edullista, jotta mahdollisimman moni voisi kokea ainutlaatuisia kokemuksia vesillä. Palvelun kautta voit vuokrata veneen suoraan omistajalta, käyttää Skipperi Fleet veneitä kuukausimaksulla sekä oppia veneilemään verkkokurssilla.