Se maissityyppi

Smilco’s:in perustaja Ile on taiteilija ja sarjayrittäjä, joka näkee taiteen luomisessa ja yrittäjyydessä paljon yhtenäisyyksiä. Ilen aikaisempi yritys oli muusikoiden markkinapaikka, joka keräsi parhaimmillaan jopa 5000 käyttäjää. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja oli aika siirtyä seuraavaan liikeideaan.

"Keräilen vihkoon erinäisiä yritysideoita, ja sillä hetkellä maissit tuntuivat kaikista helpoimmin hallittavilta" Ile kertoo.


Jättimaissit olivat tulleet vastaan hyvin arkisessa tilanteessa napostelupussissa muiden pähkinöiden seassa. Tällöin Ile mietti, miksei näitä myydä erikseen. Näin syntyi Smilco's, rohkealla ja erottuvalla ilmeellä höystetty maissifirma, jonka napostelutuotteet ovat vegaanisia eivätkä sisällä allergeeneja.

“Haluttiin, että tuote näyttää alusta asti siltä, että se on tuotu maailmalta. Leikkisästi sanommekin, että Smilco’s - nyt vihdoin Suomessa!” Ile kertoo.

Ile pitää myös tärkeänä, että jokaisessa asiassa mitä tehdään, on se tietty hyvis-puoli. Aikaisemmassa yrityksessä se oli musiikki: “jos musa ei soi, maailma ois paljon ikävämpi mesta ja nyt koronan kautta sen on saanut kokee ihan konkreettisestikin”. Maississa se on ympäristö ja se, että tuotteet sopii myös niille, joilla on ruoka-aineallergioita.


Smilco’s:in jättimaissit leviävät nyt nopeasti pitkin Suomen kauppoja ja baareja. Joissain kaupoissa Ile onkin saanut jo lisätittelin ‘se maissityyppi’. Tämä ei kuitenkaan haittaa, ja Smilco’s aikoo jatkossakin keskittyä maissiin. Tarkempia syksyn suunnitelmia Ile ei vielä paljasta, mutta yhden vihjeen hän antaa: suklaa.Vapaa-ajalla Ile tekee musiikkia ja maalaa.

“Taide ikäänkuin elää ikuisesti. Se on hyvin konkreettista, kun sen tekee, vaikka prosessi on merkillinen. Sama maisseissa. Konsepti on näennäisesti yksinkertainen, mutta taustalla on lukemattoman monta tekijää ja paljon epävarmuutta”.

Yrittäjyys onkin oma taiteenlajinsa ja on jännittävää nähdä, mihin se vie maissifirman (ja maissityypin) seuraavaksi.
Smilco’s eli Smile Company Oy on vuonna 2021 perustettu yritys, jonka toiminnan keskiössä on rapea ja herkullinen jättimaissinjyvä. Yritys uskoo hyvään ja sen jakamiseen, joten se kehittää herkkunsa kaikille rajoitteisiin, tottumuksiin tai vakaumuksiin katsomatta.