U14 hotelli ehti olla auki kaksi viikkoa, kun koronasulku iski päälle - näin siitä selvittiin

U14 on uusi perheomisteinen hotelli Helsingin Kaartinkaupungissa, jonka alkutaipale oli kaikkea muuta kuin helppo. Hotellipäällikkö Aino Antila on kuitenkin luotsannut toiminnan vaikeimman ajan yli ja kertoo nyt, mitä kaikkea nähtävää hotellilla on.

Aino on työskennellyt itse asiassa saman perheen omistamissa hotelleissa jo vuodesta 2010 lähtien. Asteittain Aino siirtyi ensin yövuorosta päivävuoroon, mistä sitten lähti avaamaan uutta hotellia vuoropäällikkönä. Tämän jälkeen avattiin F6 ja muutaman vuoden päästä oli U14 vuoro.


U14 avattiinkin pitkän uurastuksen jälkeen 9.3.2020. Hotelli ehti olla auki kaksi viikkoa, kun koronarajoitukset sulkivat ovet.


“Se oli hurjaa aikaa, kaikki olivat tehneet valtavan paljon töitä avaamisen eteen, ja yhtäkkiä jouduttiinkin sulkemaan.” Aino muistelee.


Seuraavan kerran hotelli avattiin 3. Heinäkuuta 2020, ja siitä asti hotelli on ollut auki.


Hotelli on täynnä yksityiskohtia, joista riittää ihmeteltävää useammaksikin vierailukerraksi. Aulassa on esimerkiksi erityinen kello, joka on vierailun arvoinen taideteos itsessään.


“A Million Times Clock -kellossa on 120 kelloa ja kaikissa oma koneistonsa. Viisarit pyörivät 20 erilaisella tavalla ja aina kun minuutti vaihtuu, se pysähtyy ja muodostaa silloisen kellonajan. Sillä on vähän hypnoottinen vaikutus” Aino kuvailee.


Hotellin muita mielenkiintoisia yksityiskohtia on seitsemän kerroksinen portaikko, joka alas katsoessa muodostaa simpukan näköisen spiraalin. Myös ruoka- ja juomapuolella on oma twisti. Esimerkiksi cocktaileissa saatetaan käyttää ravintolasta muuten hukkaan meneviä raaka-aineita, kuten banaaninkuoria. Tämä heijastaa mainiosti hotellin luonnetta ja arvoja: kestävyyttä ja luovuutta.


Koodilla SEASOUND voit nyt varata virallisen majoituskumppanimme Hotel U14 huoneen hintaan 150 €/yö. Hintaan sisältyy buffet aamiainen, kuntosalin ja saunan käyttö sekä wifi. Varauksen voi tehdä suoraan hotelliin sähköpostitse sales@hotel14.fi